• maart

  1

  2016
 • 8621
 • 6
Reparatie aan HPL

Reparatie aan HPL

Goedendag allemaal,

Het is weer even geleden dat ik een bericht heb achtergelaten op mijn blog. Maar we hebben weer een mooi voorbeeld kunnen vinden van een reparatie welke is uitgevoerd door Alex Reparatie Techniek.Ik zal eerst iets vertellen over het materiaal waar dit artikel aan gewijd is.

HPL….ja veel mensen zullen nu zeggen HPL??….wat is dat?

Om te beginnen zullen we de afkorting eens volledig benoemen High Pressure Laminate. Zoals de naam al vermeld is het een materiaal wat onder hoge druk op elkaar wordt geperst, het zijn eigenlijk flinterdunne laagjes plastic/papier op elkaar geperst. De laatste laagjes die worden aangebracht bevatten een motief en structuur. Zo kunnen ontzettend veel motieven en decors gemaakt worden.

Waar kom je HPL tegen? Bijvoorbeeld een vloer van laminaat, dit is een vorm van HPL, maar ook veel keukenbladen zijn van dit materiaal gemaakt. Het wordt ook veel gebruikt in hotels en utiliteitsbouw.

De aanvraag voor reparatie die we onlangs kregen was een reparatie aan een werkblad/barblad. Er was een versteknaad die in het zicht bleef, en dit wilde de klant hersteld hebben.

Voor reparatie

Zoals je kunt zien is er een naad tussen de twee hpl platen ontstaan, deze dient gerepareerd te worden. Met de nodige ervaring en kennis over dit product kun je de goede keuze maken over de te kiezen reparatiemethode. Vooral de keuze van het juiste vulmiddel is cruciaal in deze reparatie. Er ontstaan namelijk altijd spanningen op dit materiaal. Vergelijk dit maar met een houten vloer die bij warmte krimpt, en in een vochtige omgeving uitzet. Dus de grote vraag is dan altijd, kies je voor een vulmiddel wat de uitzetting kan opvangen dor flexibiliteit. Of ga je voor een sterke verlijming van de twee delen, zodat het werkblad de uiteindelijke sterkte weer terug kan krijgen.

Vervolgens moet de kleur bepaald worden, en de soort structuur die ook weer in de reparatie terug moet komen. Wat ook van belang is is de glansgraad van het te repareren object. Als je al deze factoren weet kun je tot een goede reparatie komen.

Kortom is het niet “eventjes” gerepareerd, maar het uiteindelijke resultaat mag er wezen.

Dus ook voor al uw HPL reparaties moet u bij Alex Reparatie Techniek zijn

Hpl blad gerepareerd

Tot de volgende keer maar weer!! Een fijne dag gewenst…

Alex Reparatie Techniek

Laat een reactie achter

Reactie wordt geplaatst binnen 24 uur.

6 Reacties

 • Patrick
  9 mei 2017, 04:06 Beantwoorden

  Informatief stuk, ik heb de pagina gebookmarkt.

 • Richard
  27 juni 2017, 09:32 Beantwoorden

  Ziet er erg goed uit!

 • Robert
  24 oktober 2017, 04:05 Beantwoorden

  Bljf vooral doorgaan met het plaatsen van deze berichten 🙂

 • Maud
  9 juli 2019, 09:33 Beantwoorden

  Heb je ook ervaring met thermische reparatie aan Fenix?
  Op de site https://www.fenixforinteriors.com/nl/features wordt met een strijkbout het oppervlak verwarmd. Ik vraag me af hoe nauw de temperatuurinstelling komt.

 • Ruud de Lugt
  12 oktober 2019, 11:46 Beantwoorden

  Dag Alex, wij hebben een tafel van slide art gemaakt van hpl. Er zit echter een kleine luchtbel onder het blad. Hoe kunnen wij dit verhelpen? Heb jij een goed idee?

WAT KOST HET OM JOUW SCHADE TE REPAREREN?

Vul even het offerte formulier in en dan weet u het binnen een werkdag

VRAAG EEN OFFERTE AAN
Nieuwste berichten
Meest bekeken

Heeft u ook iets waarop u kunt besparen door het te repareren?

Wat kost mijn reparatie?
© Copyright 2015 Alex reparatietechniek - Privacy / Cookie verklaring - Algemene voorwaarden