• augustus

  30

  2015
 • 6365
 • 1

Waarom herstel meestal beter is dan vervanging.

Schade aan een voorwerp in huis kan soms flinke ergernis met zich mee brengen. En niet alleen ergernis. Het ziet er vaak ook meteen een stuk minder mooi uit. Zonde en niet nodig. Er kunnen veel verschillende soorten schades in en om huis voorkomen.
In het onderstaande verhaal een voorbeeld van een schade aan een badkuip.

Na 15 jaar ervaring in het herstel van schades aan badkuipen, douchebakken en wastafels heb ik bijna alle schades wel voorbij zien komen. Van de kleinste krasjes tot scheuren groter dan een meter.
Het verhaal bij een schadegeval is voor mij altijd interessant, hoe is de schade ontstaan?
Vorige week werd ik ingeschakeld bij een schade aan een badkuip. Door een brandende kaars op de rand van een kunststof badkuip te plaatsen had er zich een flinke brandplek gevormd op de plaats waar de kaars had gestaan (kaarsen worden eenmaal warm).

Na wat uitleg van mijn kant over hoe de reparatie uitgevoerd ging worden heb ik een kostenplaatje gemaakt voor het vervangen van deze badkuip en dit vergleken met de reparatiekosten die gemaakt zouden worden, indien zij ervoor zouden kiezen om de badkuip door mij te laten repareren.

Globale raming kosten vervanging bad:

– Badkuip acryl € 275,-
– Tegels € 120,-
– Klein materiaal € 90,-
– Werkloon 1,5 dag € 480,-
– Afvoeren puin € 50,-
———————————–
Totale kosten € 1015,-

Naast het kostenplaatje, wat uiteraard altijd van groot belang is, brengt het vervangen van een badkuip ook overlast met zich mee. Denk hierbij aan de stofvorming, mogelijke schade aan andere voorwerpen in de badkamer (bv tegels), overlast door geluid enz. Ook zit je nog met een aantal andere aspecten zoals: zijn dezelfde tegels nog te verkrijgen, kleuren de voegen exact hetzelfde bij de overige tegels en is exact dezelfde badkuip nog wel te leveren.

De kosten voor een reparatie, inclusief materiaal en voorrijkosten komen op globaal zo’n €275,-.

Qua kosten scheelt dit dus aanzienlijk. Maar ook de overlast die tot een minimum beperkt wordt is een zeer prettige bijkomstigheid. Daarnaast is de badkuip meteen weer gereed voor gebruik.

Dus eigenlijk alleen maar voordelen, zo was ook deze klant van mening.
Vandaar….Repareren is (vaak) beter dan vervangen!

Voor nu hoop ik jullie een beeld te hebben kunnen geven van een reparatie op sanitair gebied, er zullen meerdere verhalen volgen over diverse soorten reparaties.

Groeten Alex

Laat een reactie achter

Reactie wordt geplaatst binnen 24 uur.

1 Reactie

 • RACHIDA AARAB
  1 mei 2020, 17:12 Beantwoorden

  Im wil graag een offerte maken wat het gaat kosten van een badreperatie. Er zitten wat scheuren in door dat er iets in is gevallen

WAT KOST HET OM JOUW SCHADE TE REPAREREN?

Vul even het offerte formulier in en dan weet u het binnen een werkdag

VRAAG EEN OFFERTE AAN
Nieuwste berichten
Meest bekeken

Heeft u ook iets waarop u kunt besparen door het te repareren?

Wat kost mijn reparatie?
© Copyright 2015 Alex reparatietechniek - Privacy / Cookie verklaring - Algemene voorwaarden